Vispārīgi

Pingvīns



Karalis pingvīns: Mazu zivju un vēžveidīgo barošana

Informācija un galvenās iezīmes:

- Pingvīns ir tipisks dienvidpola jūras putns, galvenokārt no Antarktikas reģiona. Tie ir sastopami arī Tierra del Fuego, Folklenda salu un Galapagu reģionos.

- Tie ir pielāgoti dzīvošanai ļoti zemā temperatūrā (līdz -50 ° C).

- Viņiem ir melnbalta krāsa, un dažām sugām detaļas ir dzeltenā krāsā.

- Šie putni dzīvo vidēji no 25 līdz 32 gadiem.

- Kaut arī pingvīni ir putni, viņiem nav iespēju lidot. Tās spārni ir atrofēti, un tiem ir spuru funkcija.

- Viņi ir lieliski peldētāji, viņi var sasniegt līdz 40 kilometriem stundā ātrumu. Viņi lielāko daļu laika pavada ūdenī.

- Lielākajai daļai sugu ir dienas paradumi.

- Šo putnu kājas izdala eļļu, kas kalpo kā hidroizolācija pret aukstumu.

- Pingvīnu barošanas pamatā ir mazas zivis un dažas vēžveidīgo sugas, piemēram, krils.

- Pingvīnu galvenie plēsēji ir orkas, haizivis un leoparda roņi.

- Šo putnu pavairošana dažādās sugās ir atšķirīga. Dažiem ir noteikta selekcijas sezona, bet citiem - visu gadu.

- Lielākajā daļā sugu vīrietis sadarbojas, uzglabājot (inkubējot) olas un nodrošinot mazuļu kopšanu. Viņi veido ligzdas klintīs vai to izraktajos caurumos.

- Izmērs ir atkarīgs no sugas un var sasniegt 1,2 metrus augstumā (Imperatora pingvīna gadījums). Šīs sugas gadījumā tie var svērt līdz 30 mārciņām.

Zinātniskā klasifikācija:

Valstība: Animalia

Filo: Chordata

Klase: Putni

Kārtība: Ciconiiformes

Ģimene: Spheniscidae


Video: Ledus Pingvīns (Septembris 2021).