Sīki

Krikets



Krikets: ļoti izplatīts kukainis pilsētās

Ievads

Krikets ir kukainis, kas atrodas dažādos pasaules reģionos (izņemot Antarktīdu un Ziemeļpolu). Ir apmēram 900 kraukšķu sugas, bet to, ko mēs zinām, sauc par mājas kriketu, kura zinātniskais nosaukums ir Acheta domesticus.

Galvenās iezīmes:

- Viņiem ir ieradums naktī.

- Tie ir sauszemes kukaiņi.

- Starp sugām visbiežāk sastopamās kraukšķu krāsas ir: zaļa (dažādu toņu), brūna un melna.

- Lielākā daļa sugu ir no 2 līdz 3 centimetriem garas.

Crickets barojas ar dārzeņu lapām un jauno augu audiem.

- Viņiem ir divas garas, plānas antenas.

- Tas ir orthoptera kukainis, ti, tiem ir taisni un ādaini augšējie spārni (līdzīgi kā ādai).

- Kriketa dzirdes orgāni atrodas uz priekšējiem spārniem.

- Viņus naktīs atpazīst ar ritmisku dziedāšanu. Šo dziedājumu veido vīrietis, lai piesaistītu mātīti. Skaņu rada matu berze uz spārniem.

- Mātītes dēj olas uz sausiem zariem un lapām.

- Viņi veido savus mājokļus (urvu sugas), izraujot caurumus zemē.

Zinātniskā klasifikācija

- Karaliste: Animalia

- Patvērums: Arthropoda

- šķira: Insecta

- Pasūtījums: Orthoptera

- Apakšpasūtījums: Ensifera

- Pārkāpums: Gryllidea

- virsģimene: Grylloidea

Bioloģiskā zinātkāre:

- Dažos pasaules reģionos ir izplatīts uzskats, kas piedēvē veiksmi kriketa atrašanai telpās. Tāpēc šajos reģionos cilvēki neizņem kukaiņu no mājām.

Video: Mirdzite Krikets (Augusts 2020).